2020. március 16., hétfő

Házi sajtos Bagett!

  Házi sajtos Bagett!



Hozzávalókat: 70 dkg Liszt
                        1 friss élesztő
                        2 kk só
                        3.5-4 dl víz amennyit a Liszt igénnyel
                        1 csipet cukor
                        1 ek étolaj
                        1 tojás a lekenéshez
                       15-20 dkg sajt kb ezt nem mértem le

Az élesztőt fel futattot a víz felébe bele teszem a  ugrott és egy pici sót a Liszt én el keverem a sót és beleöntöm a fel futattot élesztőt meg az olajat össze gyúróm és hagyom duplájára kelni mikor megkelt  10 gombócra osztjuk utána bagett formára gyúrjuk  sütőpapírral bérelt tepsibe rakjuk  a tetejét lekenjük tojással megszórjuk sajttal és 200 fokos sütőbe  megsütjük.
                   Jó étvágyat kívánok:Napsugár 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vanília krémes Gofri!

Vanília krémes gofri! Hozzávalót:30 dkg Liszt                     3 egész tojás                    3,5 dl tej                ...