2020. március 21., szombat

Perec!

Perec!

Hozzávalók: 1 kg Liszt 
                     0,5 l tej 
                     5 dkg élesztő 
                     2 ek cukor
                     1 ek só
                     1,5 dl étolaj 
A tetejére a fehér máz : 3 ek Liszt 
                                      1 ek só 
                                      1,5 dl víz

Elkészítés : kelt tésztát készítünk belőle meg kelesztjük 32 db részre osztjuk hosszú rúddá sodorjuk majd pereceket formázunk a tetejüket tojás sárgával megkenjük.A sütőt elő melegített 180 fokra állítjuk és megsütjük a pereceket 15-20 percig sütjük mikor félig megsültek a perecek a tetejét a fehér folyadékkal lecsurgatjuk.

                          Jó étvágyat kívánok: Napsugár  😉
                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vanília krémes Gofri!

Vanília krémes gofri! Hozzávalót:30 dkg Liszt                     3 egész tojás                    3,5 dl tej                ...